xyz儿童英语网

返回首页
当前位置: xyz儿童英语网 > 英语阅读 >

中考英语阅读理解练习题及答案分析Little Tommy

中考英语阅读理解练习题及答案分析Little Tommy

      Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything —tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short, everything they could   think of. Finally they took Tommy to  a catholic (天主教的) school.

After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and papers were spread (铺开) out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called     him down to dinner and as soon as he finished eating, he went back to his room, without a word. In no time he was back hitting the books as hard as before. This went on for some time, day after day while the mother  tried to understand what was happening.

Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to   his room and hit the books. His mom looked at it and to her surprise, little Tommy got an A in math.       She could no longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked, “Son, what was it?  Was  it   the nuns (修女)?”

Little Tommy looked at her and shook his head, “No. ”

“Well then,” she asked again. “WHAT was it?”

Little Tommy looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. ”
据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。



1. Why did Tommy’s parents send him to a catholic school?

A. Because he could eat well there.

B. Because he could earn more about nuns.

C. Because his parents wanted him to do better in his math.

D. Because his parents didn’t want him to learn math any more.

2. Tommy’s mother felt surprised that his son _______.

A. was still the same as usual

B. ate so much at dinner

C. kissed her hello after school

D. worked hard but said little

3. “Hitting the books” means “_______” in Chinese.

A. 用功           B. 捶书          C. 发泄            D. 振作

4. The last sentence in the passage shows that _______.

A. Tommy felt sorry for the mail

B. Tommy was afraid of being nailed

C. Tommy didn’t like the plus sign

D. Tommy liked playing jokes on others

5. From the passage, we can infer (推断) that _______.

A. teachers should be strict with their students

B. mistaking (误解) might do good sometimes

C. a catholic school is much better than other ones

D. nuns are good at helping children with their math

   【答案与解析】

1. 选C。文章第1段说Tommy数学学不好,其父母想尽了一切办法都不奏效,最后将他送进了一所天主教的教会学校。

2. 选D。认真阅读第2段前面几句话,并注意以下信息:After the first day, little Tommy came home…didn’t kiss his mother hello…was hard at work…without a word. 可知答案应选D。

3. 选A。根据文章大意和Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books这个句子的语境,可知hit the books的意思是“用功”。

4. 选B。Tommy学习一直不用功,但自从进了这所catholic school之后,情况就不一样了——整天都发狠读书,结果数学考试也得了A。这是为什么呢?文章在最后道出了其原因:Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. 由此可知,Tommy是担心学习不用功会被钉在十字架上。

5. 选B。Tommy把the man nailed to the plus sign误解为“学习不用功的结果”,从而一改自己原来不好学的不良习惯,很快就把数学成绩赶了上去。可见,误解有时也可以起到好的效果.

XYZ儿童英语网

相关文章

发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片
推荐文章
  • The Crow and the Fox 乌鸦和狐狸

    One day a crow found a piece of meat. She picked it up and flew to a tall tree. She was just going to eat the meat when a fox saw her. He came and stood under the tree and said, "How beautiful you are!" The crow was glad to hear that. Then...

  • 故事龟兔赛跑英文版The Tortoise and the Hare

    故事龟兔赛跑英文版The Tortoise and the Hare,The hare was once boasting of his speed before the other animals. "I have never yet been beaten," said he, "when I put forth my full speed. I challenge anyone here to race with me."...

  • 伊索寓言双语故事:牛栏里的雄鹿

    The hart in the ox-stall 牛栏里的雄鹿 A hart was being pursued by some dogs. It ran into an ox-stall, and hid itself in a truss of hay. Only the tips of its horns could be seen. 一只雄鹿被猎狗追赶得很急,跑进牛栏里,躲在一大...

  • 英语故事 Two Monks 两个和尚

    Once there were two monks in Sichuan. One was poor, and the other was rich. One day the poor monk asked the rich on, "I want to go to Nanhai. What do you think of it ?" The rich one asked, "What do you depend on to go there?" The...

  • [英语故事]Making His Mark 刻舟求剑

    Once upon a time a man from the State of Chu was crossing a river by boat. But carelessly his sword fell into the water. Immediately he made a mark on the boat. He said,"This is where my sword fell off." When the boat stopped moving,...